Het klinkt misschien niet zo logisch, maar een gietvloer of woonbeton aanleggen over een bestaande tegelvloer heen is een stuk makkelijker dan een hele tegelvloer eruit te laten bikken. En goedkoper om niet te vergeten. Bespaar u zelf de moeite en de kosten voor het verwijderen van tegelvloeren. Het verwijderen van een tegelvloer kan een zware stoffige klus zijn en loopt al snel in de papieren. En wat doet u met mogelijke vloerverwarming die eronder ligt? Met een 3 tot 4 mm dikke gietvloer of een 3 tot 4 mm dikke woonbetonvloer ziet uw vloer er weer uit als nieuw met als bijkomend voordeel dat uw vloer geheel slijtvast, naadloos en waterdicht is geworden. Als eerste voorbeeld is daar natuurlijk de badkamervloer in de woning. De meeste mensen hebben na tien tot vijftien jaar genoeg van hun bestaande badkamer en gaan op zoek naar een specialist die voor hun de gehele badcel in stijl kan vernieuwen. Maar de tradionele badkamerspecialist komt nog steeds standaard aanzetten met vloertegels, niet echt meer van deze tijd vinden wij.
Badkamervloer woning vernieuwen met woonbeton of gietvloer
Bij Woonbeton kunt u geheel op maat uw badkamervloer laten vernieuwen met een gietvloer of woonbetonvloer. Een gietvloer is een dunne afwerklaag met de kunststoffen polyurethaan of epoxy als hoofdbestanddeel. Ze zijn slijtvast, krasvast en zijn prima bestand tegen water. Een woonbetonvloer is daarentegen een cementgebonden vloer die is opgebouwd uit zand, mineralen en cement als drager. Ook dit type vloerafwerking is uiterst geschikt voor badkamervloeren met als bijkomend voordeel dat deze ook in veel dikkere lagen aan te brengen is dan een reguliere gietvloer die maar hooguit 4 mm dik kan zijn. In woonbeton vloeren is dus ook eenvoudig vloerverwarming mee te nemen.
Afwerking gietvloer en woonbetonvloer
Terwijl op de gietvloer nog een extra PU-coating wordt aangebracht voor de krasvastheid en als UV-bescherming, wordt bij een woonbeton een sealer of waxlaag toegepast. Woonbeton.nl beschikt over de zogenaamde cementgebonden ECO-gietvloer waarbij de sealer bestaat uit een hernieuwbare organische grondstof. Beide varianten zijn door Woonbeton in honderden kleurstellingen en oppervlaktestructuren toe te passen. De bestaande tegelvloer wordt vooraf goed geinspecteerd en indien noodzakelijk extra afgedicht. Naden worden dichtgekit. Te gladde tegels worden behandeld met een primer om de gietvloer of woonbetonvloer goed te laten hechten.
Bestaande tegelvloeren in garages, werkplaatsen en fabriekshallen
Tegelvloeren zijn uiteraard ook te vinden bij ondernemers en in de wat oudere winkelpanden. Plavuizen en tegels waren een lange tijd de manier om een harde vloerafwerking te bewerkstelligen die goed bestand was tegen allerlei vloeistoffen en zware belastingen. In winkels werden plavuizen aangelegd omdat ze makkelijk schoon te maken zijn en goed bestand zijn tegen het winkelende publiek. Ook voor deze doelgroep is een gietvloer of woonbetonvloer aanleggen over de bestaande tegelvloer een zeer economische en dus slimme oplossing. Als de ondergrond maar voldoende stabiel is. En wat te denken van de wat oudere autoshowrooms? Ook in deze ruimten is een mooie lichtgekleurde gietvloer dé oplossing om de showroom een fris nieuw uiterlijk te geven.
Meer weten over ECO-gietvloeren of cementgebonden woonbeton vloeren voor particulieren of ondernemers? Bekijk eens de pagina over cementgebonden gietvloeren en woonbeton.