Zoekt u een fraaie, slijtvaste en natuurlijk ogende vloerafwerking die in allerlei kleuren en oppervlaktestructuren is aan te brengen? Dan is woonbeton zeker een doordachte en duurzame keuze. Woonbeton is een 3 à 4 mm dikke cementgebonden gietvloer die op elke ondergrond kan worden aangebracht en een zeer authentieke uitstraling heeft. Het bestaat uit een mix van cement, pigmenten, water en mineralen en is dus ook een milieuvriendelijk product, vooral ook omdat er geen chemische oplosmiddelen in verwerkt zijn. Woonbeton heeft een aantal substantiële voordelen ten opzichte van andere vloerafwerkingen. Het is slijtvast, ondoordringbaar, eenvoudig schoon te houden en geleid ook uitstekend de warmte van vloerverwarming. Ten opzichte van andere soorten gietvloeren zoals PU-vloeren en epoxyvloeren heeft woonbeton een echte authentieke uitstraling en veel minder een industrieel uiterlijk. Dit is dan ook gelijk de meest gehoorde esthetische reden waarom particulieren en ondernemers voor woonbeton kiezen.
Kunnen woonbeton vloeren overal worden toegepast?
Een veelgehoorde klacht van mensen als het over woonbeton gaat is dat ze door de bomen het spreekwoordelijke ‘woonbetonbos’ niet meer zien. Vooral op het internet is er een bonte stoet van adressen ontstaan die woonbeton simpelweg aanprijzen voor allerlei ruimtes en alle ondergronden. En er zijn ook vloerleveranciers op de markt die ‘woonbeton’ producten aanprijzen die wij niet specifiek als woonbeton bestempelen. Bij woonbeton.nl spreken we over woonbeton als het gaat om echte cementgebonden vloeren die in een dunne laag over bestaande betonvloeren worden aangelegd. De vloer krijgt een finish van polyurethaan of een waslaag en door de open structuur van deze afwerking zijn sommige woonbetonvloeren niet echt aan te raden in zeer vochtige ruimten. Uitgaande van de eerder genoemde onvolledige informatie over het product op internet, moet u zich dus gedegen laten voorlichten door een ervaren woonbeton applicateur. Woonbeton.nl is een woonbetonspecialist met ruim 15 jaar ervaring in allerlei soorten cementgebonden afwerkingen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een advies op maat.
Woonbeton.nl focust op woonbeton, maar levert ook andere producten
Naast woonbeton leveren wij ook cementdekvloeren, beton ciré en kunststof gietvloeren. Een speciaal product binnen ons assortiment is de zogenaamde ‘betonlook gietvloer’ die door zijn matheid meer voldoet aan de wens naar vloerafwerkingen met een authentiek betonuiterlijk. Deze betonlook gietvloer is evenwel geen cementgebonden vloer zoals woonbeton. Onze focus is de laatste jaren steeds meer komen te liggen op woonbeton omdat de vraag vanuit de markt gewoon sterk toenam. Die toename valt goed te verklaren als men bedenkt dat het natuurlijke karakter van woonbeton in combinatie met de hoogwaardige eigenschappen van dit product precies voldoen aan de vraag van woningbezitters. Als consument of ondernemer heeft u bij woonbeton.nl zeer uitgebreide keuze in woonbeton kleuren en oppervlaktestructuren.
Wat is het verschil tussen woonbeton en gietvloer?
Wij merken dat mensen vaak twijfelen tussen de keuze voor woonbeton of gietvloer. Het is daarom belangrijk dat u weet wat het verschil is. Een gietvloer is een vloer van kunststof die wij over de vloer uitgieten. Woonbeton bestaat zoals gezegd uit een cementgebonden samenstelling.
Dat maakt een woonbeton vloer al meteen een stuk authentieker. Vooral als het gaat om de vergelijking met echt beton. Het voordeel is dat u met onze woonbetonvloer de warmte en het comfort ervaart. Dat is bij echt beton niet het geval, maar natuurlijk wel ook bij onze kunststofvloeren. De look en feel is bij woonbetonvloeren net even anders als bij kunststof. Het authentieke karakter speelt daarbij zeker een rol.
Ook de exclusieve uitstraling maakt voor een deel het onderscheid. Beide soorten vloeren zijn naadloos en stijlvol, waarbij de keuze afhankelijk is van uw persoonlijke voorkeur. Blijft u twijfelen over wat de beste keuze is? Schroom dan niet om contact op te nemen. Wij voorzien u van gratis advies in onze showroom in Amsterdam.
Ontdek alle voordelen van woonbeton
Kiest u voor deze prachtige cementgebonden strakke vloer dan profiteert u van allerlei voordelen. Ten eerste is de look en feel fantastisch. Daarnaast is de vloer sterk, maar bovenal ook comfortabel en aangenaam aanvoelend. U krijgt geen koude voeten als u met blote voeten loopt. Het onderhoudsvriendelijke karakter is ook zeker een voordeel.
U hoeft er niet om de paar jaar veel tijd en aandacht aan te besteden. Het is meer dan voldoende om de woonbeton vloer te stofzuigen. Of om even een stofwisser bij de hand te pakken om het oppervlak van stof te ontdoen. Het is ook een voordeel dat vloerverwarming een perfect verwarmingssysteem is voor woonbeton. Het watervaste karakter en slijtvaste karakter mag u nog bij de voordelen optellen.
Voordelen van woonbeton:
- Vloeistofdicht en naadloos
- Onderhoudsvriendelijk
- Gemakkelijk in onderhoud en reiniging
- Voelt aangenaam en warm aan
- Perfecte vloer voor vloerverwarming
- Fantastische look en feel
- Robuust, levendig en karakteristiek
- Sterk en comfortabel
- Keuze uit allerlei kleuren (RAL, Sikkens, NCS)
- Geeft een ruimtelijk effect
Woonbeton vloer overal in Nederland te plaatsen
Woonbeton heeft heel Nederland als werkgebied. Dat betekent dat u bij ons terecht kunt voor woonbeton in Groningen net als voor woonbeton in Friesland. Wij voorzien zowel huizen van particulieren als bedrijfspanden in bijvoorbeeld Utrecht van woonbeton vloeren. Zo zijn wij ook inzetbaar voor bedrijven die woonbeton in Nijmegen, Brabant, Limburg en Gelderland.
Door deze schaalgrootte van inzetbaarheid zijn wij in staat om aantrekkelijke tarieven te hanteren. Onze woonbeton showroom is in Amsterdam gevestigd. Die kunnen wij niet verplaatsen, maar wij nodigen u wel graag uit om langs te komen. Wij zijn heel gastvrij en verzoeken u juist daarom voor uw bezoek even een afspraak te maken. Zo houden wij speciaal voor uw komst tijd vrij om u het beste van dienst te zijn.
Wat kost woonbeton?
De woonbeton prijs is afhankelijk van de exacte samenstelling en andere factoren. Bijvoorbeeld van de voorbehandeling die wij toepassen op de ondervloer. De oppervlakte is een factor die eveneens invloed op de kosten heeft. Of als u bijvoorbeeld vloerverwarming wilt combineren met onze woonbetonvloer.
De arbeidskosten maken altijd deel uit van het plaatsen van woonbeton. Zelf leggen is namelijk niet aan te raden bij dit vloersysteem. Daar is vakmanschap, kennis en ervaring voor nodig. Woonbeton heeft nog wel een voordeel voor u. De prijs van woonbeton daalt per m2 op het moment dat de afname groter is. Overweeg daarom uw gehele huis van deze vloer te voorzien in plaats van alleen de woonkamer. Dat levert een besparing op de prijs op per m2.
Woonbeton prijs en extra werkzaamheden
De woonbeton kosten zijn al even in het kort benoemd, maar wij gaan toch graag nog even dieper op de woonbeton prijs in. Dat maakt het beeld pas helemaal compleet. U wilt toch weten hoe de woonbeton prijs exact tot stand komt? Het is namelijk niet het allergoedkoopste vloersysteem dat u in huis haalt. Het is wel een prima investering als u een vloer wenst die duurzaam is en zolang meegaat als u wenst. De prijs is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de vraag of er een voorbehandeling nodig is voor de ondergrond.
Voorbehandeling ondergrond voor woonbeton
Een woonbeton vloer is aan te brengen over een ondergrond van standaardbeton. Het is dan niet altijd nodig om het beton helemaal glad te schuren. Als er sprake is van een ondergrond die niet vlak is en ook niet vormvast dan passen wij een voorbehandeling toe. Bijvoorbeeld door egalisatiemiddel aan te brengen om de ondervloer vlak en vormvast te maken. Het voordeel is wel dat alle ondergronden in principe geschikt te maken zijn voor woonbeton. Werkzaamheden ten aanzien van de voorbehandeling beïnvloeden uiteraard de prijs.
Leidingwerk installeren
Ook andere werkzaamheden die wij verrichten, hebben invloed op de woonbeton prijs. Bijvoorbeeld het installeren van leidingen. Het is voordelig om ons in te schakelen voor het complete project inclusief bijvoorbeeld vloerverwarming onder woonbeton. Dan krijgt u geen aparte rekening van een installateur die de leidingen aanbrengt. Bij het inschakelen van een installateur krijgt u bijvoorbeeld ook te maken met voorrijkosten. Wij voeren de werkzaamheden gecombineerd uit, zodat het voordeliger is.
Afwerking van de woonbeton vloer
De woonbeton vloer is pas af als er sprake is van een afwerking met bijvoorbeeld een seallaag of een waslaag. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om een coating aan te brengen met vochtwerende eigenschappen. Op het gebied van coatings voor de afwerking van woonbeton zijn er allerlei opties beschikbaar. Daarom is de keuze voor de afwerking eveneens bepalend voor de totale prijs. Wij adviseren uiteraard wat in uw situatie de beste afwerking is voor uw woonbetonvloer.
Woonbeton nadelen
Het is goed om bij de keuze voor woonbeton alle voordelen te weten. Het is echter eveneens interessant om te kijken wat de nadelen zijn. Dan heeft u inzicht in de pluspunten en minpunten en is de keuze gemakkelijker te maken. Een nadeel is bijvoorbeeld dat woonbeton in bepaalde opzichten gevoelig is voor hardnekkige ingrediënten. Het knoeien van rode wijn is op zich geen probleem, maar wel als u het lang laat liggen. Dat geldt ook voor andere sterke vloeistoffen, zoals olijfolie en koffie.
Haalt u de vloeistoffen echter meteen weg van de grond dan is er geen enkel probleem en is er geen vlek te zien. De dikte van de woonbeton vloer zorgt mogelijk ook nog voor een nadeel. Bijvoorbeeld als het door de bestaande situatie niet mogelijk is om woonbeton te plaatsen vanwege de dikte. Dan bespreken wij uiteraard graag met u een alternatief. Een ander nadeel heeft betrekking op de combinatie van woonbeton met vloerverwarming. Het is heel belangrijk om onze adviezen op te volgen om scheurvorming te verminderen. Er is daarvoor een opstookprotocol beschikbaar. Dit voert u voor het plaatsen van de woonbeton vloer uit en kost gemiddeld 12 tot 14 dagen. Het is ook belangrijk dat u de vloerverwarming niet na het leggen van de vloer meteen op het hoogste warmteniveau zet. U ziet dat er voor de nadelen van woonbeton altijd een oplossing beschikbaar is.
Bezoek onze woonbeton showroom
Bent u na het lezen van het bovenstaande geïnteresseerd geraakt in ons woonbeton, andere producten of onze expertise? Bezoek dan onze showroom in Amsterdam en laat u inspireren door de woonbeton specialist van Nederland. Email voor contact met info@woonbeton.nl of bel met 020 – 370 91 51.